Bambiriáda Aktuality Fotogaléria Pre Médiá Partneri Viete kto? Kontakt Staršie ročníky
BAMBIRIADOU 2010 V NÁMESTOVE ŽILO CELÉ MESTO [16.05.2010]
V dňoch 10. – 16. mája 2010 sa v Námestove pod záštitou primátora mesta Ing. Jána Kaderu konal 7. ročník festivalu práce s deťmi a mládežou Bambiriádu 2010. Napriek nepriaznivému počasiu, ktoré preverilo pripravenosť organizátorov sa podarilo usporiadať zaujímavé a atraktívne námestovské dni pre deti a mládež s tohtoročným mottom: „Prevencia je viac ako represia.“ Do Bambiriády 2010 sa zapojilo 17 organizácií pracujúcich s deťmi a mládežou, ktoré dostali možnosť ukázať verejnosti, čo robia pre rozvoj záujmov, talentov a celkový rast osobnosti detí a mládeže. Súčasťou Bambiriády boli aj sprievodné podujatia na Oravskom hrade, Ranči u Edyho, Oravskej lesnej železnici, ponuky so zľavou lodnej dopravy, vodných bicyklov a dni otvorených dverí.

Program sa začal už v piatok na Hviezdoslavovom námestí vystúpením mažoretiek z CVČ „Maják“ a tanečnými, speváckymi vystúpeniami aj hudobnými kapelami so SZUŠ. Vyvrcholením festivalu bola sobota, kde Pat a Mat vítal všetkých účastníkov Bambiriády na Hviezdoslavovom námestí, kde sa okrem nádhernej spoločnej akcii hasičov, policajtov, Slovenského červeného kríža, záchranárov a členov Orava Rescue System konali všetky pódiové vystúpenia a prezentácia hier, súťaží, práce s drôtom a iným materiálom. Nedeľou sa veľkolepá show ukončila v Dome kultúry Námestovo programom venovaným dňu Matiek a atraktívnym vystúpením talentov CVČ zo záujmových útvarov aj iných organizácií.

Povzbudením pre organizátorov bola ústretovosť a záujem zo strany vedenia mesta, štedrosť sponzorov, zanietenosť mladých ľudí pri realizácii Bambiriády a hojná účasť spokojných divákov a návštevníkov mesta, ktorých bolo okolo 1500.